Køb nu - betal, når du vil
 Ingen smittefare her - sender alle hverdage

BBC micro:bit rystes også i danske skoler

14/08/2016 21.57

Den bliver rystet, drejet, kastet og kodet. Siden sommeren 2016 har vi her i butikken haft BBC micro:bit på lager. 

Micro:bit bliver nu også kaldt Ultra:bit efter DR Ultras projekt af samme navn. 

Den har accellerometer og kan derfor registrere rystelser, den har kompas, termometer, bluetooth m.m. og det kan sammen med kodning bruges til mange ting som skridttællere, højdemålere, spil og meget mere. 

Vi må konstatere, at englænderne igen er foran, når det gælder om at samarbejde om at udbrede teknologi til skolebørn. BBC gjorde det med computere tilbage i 80´erne. Raspberry Pi bliver produceret og udviklet i England. Og nu igen - med micro:bit har det for alvor rystet undervisningssektoren, da de mange kræfter gik sammen om at skabe et device, som er billig, nem og spændende at arbejde med.

Her i Danmark er produktet på hylderne her i butikken sammen med stadig mere tilbehør. 

Der er  en Facebookgruppe til erfaringsudveksling, tips og problemløsning. 

Desuden vil micro:bits blive vist frem i mange sammenhænge i fremtiden - og helt sikkert i spændende projekter, som sætter danske skolebørn i gang med at ryste og puste og kode og spille sig til teknologiforståelse og kreativitet med it. 

Hvis du vil vide, om micro:bit er noget for dig og dine elever eller bare dig selv og dine egne børn, så kontakt gerne Karin Høgh på karin@podconsult.dk eller 21 27 60 92

Skrevet af Karin Høgh