Køb nu - betal, når du vil
 Ingen smittefare her - sender alle hverdage

De bedste mikroskoper til børn

14/01/2015 13.18

Nøjj. Bvadr. Weeeeh. Wow. 

Reaktionerne kommer umiddelbart fra børnene, når de udforsker dyr og planter, hud, negle, hår og madvarer med mikroskop. 

Pludselig ser verden helt anderledes ud, og børnene bliver mere nysgerrige på og vidende om, hvordan det hele er opstået. Hvad får planter til at vokse, hvordan ser bakterier ud og hvad er deres funktion i naturen...

Endelig er naturen jo smuk. Som et maleri. Flotte farver og former.

Men hvilket mikroskop skal vi købe. 

Easi-Scope til computeren

Hvis I har en computer med USB-stik på stuen eller i klassen, så vil de mindste børn synes, at Easi-Scope med kabel er et godt sted at gå hen med de objekter, der skal under lup/mikroskop. 

Små børn kan måske ikke se sammenhængen mellem mikroskopet og computeren, så de skal instrueres i at stille skarpt og se billedet på skærmen. De vil sætte pris på farverne og formerne på billedet, og de vil lunne tage billeder og sætte dem sammen i collager eller se dem på computeren bagefter.  

Klik på billedet og se mere om mikroskopet.

Det trådløse mikroskop

Easi-Scope 2, også fraa TTS giver børnene mere bevægelsesfrihed, mens de finder objekter at forstørre. En USB-dongle i computeren gør det muligt at sende trådløst op til 10 meter fra computeren. 

I vil opleve, at billederne er lige "forsinkede", men børnene lærer hurtigt at holde Easi-Scope stille og sikkert for at kunne tage billeder - og videoer - af krible-krable-dyr og blomsterblade. 

 

 

Der er led-lamper i alle mikroskoper, så I kan se selv i mørke kroge.

Til begge Easi-Scope-mikroskoper bruger I det tiltænkte software på computeren til at se og gemme videoer og fotos. 

Begge mikroskoper forstørrer op til 43 gange. 

Problemet med disse to mikroskoper er, at de kun kan bruges sammen med en computer. Derfor har vi løbende fundet, testet og kasseret mikroskoper, som kunne bruges med tablets og smartphones. 

Men de næste to slap gennem nåleøjet.

Mikroskoper til tablets og smartphones

Vi har oplevet stor efterspørgsel på mikroskoper, som kan bruges med smartphones og tablets. Både skoler og dagtilbud har investeret i de nye devices, og derfor er det vigtigt, at redskaberne følger med. 

Ud i naturen.

It og Leg er som den eneste i Danmark forhandler af Smartscope iGo, som er det kraftigste og mest kompatible mikroshop til de nye devices. 

Smartscope iGo forstørrer op til 200 gange. 

Op til tre tablets og smartphones ad gangen kan danne wifi med Smartscope iGO og gennem app´en se, tage billeder og videoer. Så længe der er strøm på Smartscope og jers devices, fungerer det  perfekt. 

 

 

Smartscope iGo er ikke kun et spændende redskabi dagtilbud og indskoling, men det er kraftigt nok til at give udskoling, gymnasier og erhvervsuddannelser det trådløse mikroskop, som de har ventet på til naturfagene.

Det seneste - og mest brugervenlige af dem alle, er Puck. 

Op til 80 gange kan det lille, lette, trådløse mikroskop forstørre. Måske ikke nok til naturfagsundervisning i gymnasiet, men til dagtilbud og indskoling er det helt genialt. 

Op til 50 tablets eller smartphones på en gang kan se, hvad der vises med et Puck mikroskop. Med appénkan I tage video og billeder med lyd. Der er en mikrofon i toppen af mikroskopet. 

Fotos og videoer lægger sig i kamerarullen og er nemme at sende videre og måske redigere til spændende naturfilm.

I kan også tilslutte mikroskopet til computeren. 

 

KeepLoop skal ikke bruge wifi eller bluetooth.

Den sættes fast med en magnet foran kameralinsen på jeres tablet eller smartphone og forstørrer så op til 100 gange. 

Stiller selv fokus, og der kan så tages fotos og videoer af objekterne med det indbyggede kamera. 

Puck!

Puck er det absolut mest brugervenlige mikroskop, vi hidtil har forhandlet. 

Det ligger godt i hånden, det stiller selv fokus, og med appén er det muligt at stille skarpt og forstørre et lille område. 

Og så lader det op på under en time - i strømstikket - ikke i computeren. 

Dét er stort. 

 

   

 

Se alle mikroskoperne her i PodConsults Butik.

 

Skrevet af Karin Høgh