Køb nu - betal, når du vil
 Ingen smittefare her - sender alle hverdage

Tiggly Shapes - gør helt små børn klogere

07/06/2016 20.04

Nææh, se!  

Er det ikke fantastisk?

Tænk, at sådan et lille barn kan bruge en iPad?

Har du ikke også prøvet at stå der med lige dele begejstring og forundring over, at selv babyer kan swipe og pinche og hvad det ellers hedder, når de får fingerene i en iPad?

Det har jeg i hvert fald.

Senest gjorde jeg det til en ét års fødselsdag, og særligt de voksne, som ikke er vokset op med mobiler og tablets, var måbende.

Hvis man graver lidt dybere, er det dog ikke så underligt, at børn kan finde ud af at bruge den slags teknologi. Det er  nemlig noget af det mest intuitive, der findes.

.....Og det er både godt og skidt.

Det er skidt i de tilfælde, hvor iPad’en bliver den rene passive underholdning, som børnene bliver opslugt af i timevis. Du ved, dér hvor de sidder på sofaen og bliver suget helt ind i skærmen og glemmer, at der findes andre mennesker, mad og ting der skal udforskes.
Det tror jeg hurtigt, vi kan blive enige om.

 Alle de dårlige ting, man kan sige om en iPad handler dog sjældent om selve produktet, men om de ting, man bruger den til. Og heldigvis findes der også både fornuftige, lærerige og sjove ting, du kan foreslå, når dit barn kommer og spørger efter iPad’en.

Der findes f.eks. Tiggly Shapes.

Tiggly Shapes kombinerer leg og kreativitet i den virkelige verden med de interaktive muligheder fra en app.

Tiggly Shapes består af fire forskellige former, der har magneter i bunden. Når én form sættes på iPad´ens skærm, dannes samme form i billedet (uden at ridse den, bare rolig).

I app´en er der så næser og ben og lyde og flere figurer, som barnet kan bruges til at fortælle historier med. Selv om man endnu ikke kan holde på en pensel eller en blyant.

 Og gæt hvad der så sker?

 Svup-vap-vup-dup - nu skal jeg fortælle!

 Ja, jeg skal lige love for, at historier om vilde dyr og spændende familieeventyr vælter frem hos de små, når figurerne begynder at bevæge sig.

 Ligeså snart et barn selv kan gribe om de fire farverige figurer, kan de gå i gang med at udtrykke sig og fortælle historier. Det passer som regel med at barnet er mellem 1,5 og 4 år. App’en findes endnu ikke på dansk, men det gør ikke så meget, for fokus er på former, farver og de historier, I sammen opdigter.

 Jeg synes, det er rart at vide, at teknologien kan være andet end det man finder frem i ulvetimen for at få ro på de små. Faktisk, har app’en vundet en håndfuld fine priser og TIME Magazine har skrevet, at det er et af de få stykker legetøj, som rent faktisk gør dit barn klogere. Slet ikke så tosset, vel?

 Noget, jeg også er helt vild med er at det hele nemt kan optages og deles med andre. Hvilke bedsteforældre ville ikke elske at få en kreativ hilsen fra børnebørnene?

 App’en er ganske gratis og du kan bruge dele af den uden magneterne.

Hvis du vil have fingrene i de fine magneter til en lille, heldig historiefortæller, fås de lige her. Prisen er 325 kr.

Jeg sender dem til jer senest næste hverdag.

Hilsen Karin

Skrevet af Karin Høgh